Административният съд обяви за нищожни 14 решения на местния парламент във Ветово, с които е приет бюджетът на общината. Причината е неспазена процедура - според Закона за публичните финанси това трябва да стане само с едно решение, а в случая те са доста повече. Още 4 пък са отменени, защото чрез тях се дават правомощия на кмета, но основани на първите 14. Така на практика общината остава без гласуван от общинския съвет бюджет - ситуация, която се превърна в традиция за Ветово заради епичната битка между съветниците и кмета.
Както „Утро“ писа, жалбата беше пусната от кмета на Ветово Георги Георгиев. Председателят на общинския съвет Мехмед Мехмед пък направи два опита делото да бъде прекратено. Първият беше с твърдението, че Георгиев трябва да положи повторно клетва, което не е направил и затова няма кметски правомощия. Дотук се стигна след безкрайни обжалвания на резултатите от местните избори, в които Мехмед беше опонент на Георгиев, но загуби от него. Финалът беше поставен с решение на ВАС, което коригира броя на гласовете, с които е избран Георгиев, но все пак достатъчно, за да остане кмет. Оказа се обаче, че изборът му не е отменен, нито е провъзгласен нов от ОИК, а с повторно тяхно решение просто е указан точният брой на валидните гласове, дадени за него, и поради това не се налага нова клетва. 
Вторият мотив, с който председателят на общинския съвет пожела да се сложи край на процеса, беше за липса на правен интерес поради започнала процедура за оздравяване на община Ветово. Това решение на Министерски съвет обаче е взето два месеца след 18-те решения, с които ветовските съветници приемат общинския бюджет, а при това положение законът не изисква нова финансова рамка. Достатъчно е само да се внесат корекции към вече съществуващия.
Така и двата опита за прекратяване на делото не успяха, а съдът уважи жалбата на кмета Георги Георгиев. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.
Междувременно стана ясно, че кметът на община Ветово е провел среща с областния управител Галин Григоров, на която го е запознал с положението в общината в резултат на продължаващата от години конфронтация с общинския съвет.