„Дунав“ привлече пети футболист през летния трансферен период. Договор с клуба в сряда следобед подписа доскорошният офанзивен халф на „Монтана“ Андреас Васев. Бързоногият играч отпътува вчера с дунавци за лагера в Трявна.
Феновете на футбола помнят Васев като играч на русенския тим, когато отборът бе в състава на Североизточната „В“ група. Тогава той игра само през есенния сезон, а през зимата премина в „Черно море“. После кариерата му продължи в изпадналия наскоро във Втора лига отбор от Северозапада.
Другите нови попълнения дотук са Христо Попадийн, Преслав Петров, Александър Конов, Красимир Станоев. 
Вчера към тима в Трявна трябваше да се присъедини централният нападател на „Локо“ /София/ Димитър Георгиев, но очакванията не се оправдаха. Явно разговорите за привличането му ще се окажат по-сложни и по-продължителни.
А Ивайло Раденцов вече не е футболист на „Дунав“. 34-годишният полузащитник започна подготовка с отбора, но във вторник бе уведомен, че повече няма да се разчита на него. Раздялата стана факт по взаимно съгласие.
Вчера Ивайло бе на среща с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Предполага се, че д-р Симеонов може би ще му предложи да остане в Русе като част от треньорския екип в детско-юношеската школа. 
Активът на халфа с екипа на „Дунав“ в Първа лига бяха 19 мача и една асистенция с общо 804 минути игра. Малшанс за него бе, че се контузи тежко по средата на сезона и пропусна голяма част от него. Феновете на „Дунав“ го познават като скромен човек и с умението му да бележи красиви голове от фаул. Раденцов, или Ичката, както го наричат повечето му съотборници, помогна много на „Дунав“ в първенствата на Трета и Втора лига. Затова и ръководството на „Дунав“ му благодари специално за стореното от него с небесносиния екип.