Изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков категорично отрече пред „Утро“ плъзналите из различни сайтове новини, че УЕФА дала зелена светлина за участието на русенския отбор в Лига Европа.
„Не знам откъде и кой създава тези „информации“. Към този момент /б. р - вчера 12.20 часа/ в клуба не е постъпвал никакъв официален документ като потвърждение, че нашият отбор е участник в евротурнирите. Това е, което мога да ви кажа“, заяви Петков.
А някои сайтове излязоха с „бомбастичната“ новина, че Спортният арбитражен съд /КАС/ в Лозана не предвижда в графика си разглеждането на жалбата на ЦСКА за недопускане на „армейците“ в Лига Европа. „Утро“ го каза много ясно и описа графика на КАС още през миналата седмица.
Междувременно известният като мерудия на всяко гърне „специалист по международно спортно право“ Георги Градев излезе с ново пет. В профила си във Фейсбук юристът обясни, че КАС ще се произнесе в понеделник по жалбата на ЦСКА дали решението на УЕФА за спиране на „червените“ в Европа трябва да бъде анулирано. 
Той допълва, че Българският футболен съюз неправилно разпоредил една от българските евроквоти да бъде определена с бараж между „Левски“ и „Верея“. Според него мачът трябвало да е между „Дунав“ и „Верея“.
Едно от нещата, с които е познат Градев е, че 99 процента от прогнозите му не се сбъдват. По едно време той много бурно и пламенно защитаваше ЦСКА, но после обърна палачинката и стана свиреп противник на новосъздадения клуб, който нарича с ирония „отбора с тирето“.