Игнат Младенов бе един от футболистите в отбора на „Дунав“, класирал се четвърти през 70-те години и играл мачове от турнира за купата на УЕФА срещу „Рома“. От есента на миналата година той се води треньор на вратарите в русенския тим, тъй като притежава необходимия лиценз. Младенов пътува за мачовете на отбора и името му присъства в тимовия лист, но на практика с подготовката на вратарите се занимава Любо Петков. „Утро“ разговаря вчера с Младенов, който се оказа пророк след един мач на „Дунав“ през есента.

- Г-н Младенов, помните ли датата 11 септември 2016 година?
- Помня, „Дунав“ игра в Разград срещу ЦСКА и победи с 2:0!
- А помните ли какъв диалог проведохме с вас след края на двубоя?
- Разбира се, говорихме на паркинга и ви казах, че виждам нещо много общо като представяне дотук между моя „Дунав“ от 70-те и този отбор. Общото бе, че тогава и сега отборът влезе в първенството по един и същи начин с няколко поредни победи. Положението му пък в таблицата за класиране се повтаряше едно към едно. Тъкмо бях споделил този факт с Веско Великов. После го казах и на вас.
- Допълнението обаче беше, че ако този курс на резултатите се запази, „Дунав“ може да играе за втори път в турнир под егидата на УЕФА. Пожелахте го искрено.
- Така е. Просто обстоятелствата бяха идентични и тези съвпадения изплуваха в съзнанието ми. Радвам се, че прогнозата и надеждите ми в крайна сметка се сбъднаха.
- Каква е разликата в класата на българския футбол през 70-те години и сега?
- Трудно може да се говори по тази тема, тъй като измина много време. Разликата е, че тогава във всеки отбор имаше изключително ярки индивидуалности, футболисти, които можеха да решат изхода от всеки мач. Говоря за Христо Бонев, Динко Дерменджиев, Димитър Якимов, Павел Панов, Петър Жеков, Атанас Михайлов, Никола Христов и много други. Сега, не само в „Дунав“, такива големи фигури липсват. Затова и подходът е да се разчита на колектива, на отборната работа. Специално в „Дунав“ съм впечатлен от отличната атмосфера в тренировките и преди мачовете. Не виждам ежби, момчетата си помагат, окуражават се, а треньорското ръководство направлява умело тези процеси. 
- Какво очаквате от отбора през следващия сезон?
- По принцип, когато един тим, особено пък дебютант, се представи толкова добре, винаги настъпва после някакъв спад. Освен това всички отбори вече се съобразяват с него. Надявам се и вярвам, че „Дунав“ няма да е правило, а изключение. Очаквам отборът да запише поредно силно първенство и да се утвърди като един от сериозните тимове в Първа лига.