Футболистите на „Дунав“ тръгват днес в 10 часа към Трявна, където ще лагеруват в първия етап от подготовката си. Утре от 18.30 часа момчетата на старши треньора Веселин Великов ще излязат на стадион „Локомотив“ в Стара Загора за първа контрола с „Берое“. Следващата проверка на 23 юни ще е срещу „Етър“. 
Отсъстващи от лагера в първите дни ще са само Юлиан Ненов и Мирослав Будинов. Десният офанзивен халф Ненов е в предстартова треска за едно от най-важните мачове в живота си. В събота той ще се венчае за любимата си жена. „Утро“ научи, че бъдещата му половинка е чаровна девойка от Банско. И понеже както се казва, откъдето е жената, там е родата, сватбарите ще се съберат за празник в курортното планинско градче. 
Централният нападател Мирослав Будинов пък е на гости при сестра си в САЩ. Той поискал и получил отсрочка за по-късно включване към лагера.
Сутрешната тренировка на дунавци на Градския стадион вчера мина в работа за общофизическа подготовка, видя „Утро“. Момчетата тренираха на две групи с медицински топки, като заложиха основно на упражнения за координация. Старши треньорът Веселин Великов непрекъснато им подвикваше да не се товарят с резки движения предвид факта, че подготовката им стартира едва в понеделник и че трябва да се пазят от нелепи травми.
 После футболистите се изнесоха за крос в Парка на младежта. На линия за тренировката бяха новите попълнения Преслав Петров, Христо Попадийн, Красимир Станоев, Александър Конов. 
Последните новини от лагера на „Дунав“ говорят, че късно вчера към отбора трябваше да се присъедини доскорошният футболист на „Монтана“ Андреас Васев. Централният нападател от „Локомотив“ /Сф/ Димитър Георгиев би трябвало да пристигне днес от столицата направо в лагера в Трявна.