Дванайсет доброволци от Германия ремонтират със собствени средства класни стаи в началното училище „Васил Априлов“ в Хотанца, в което учат 22 деца в слети класове. Това съобщи директорът на учебното заведение Йордан Стефанов.
Младите хора са от няколко дни в селото, като освен в училището, извършват козметичен ремонт и на детска площадка и беседка в селото.
Доброволците боядисват класна стая в училището и помещение в същата сграда, в която има група от 18-20 деца към детската градина в Ново село. Ще поставят и ламинат на пода, тъй като сега той е застлан със старо дюшеме.
„С неправителствената доброволческа организация ИМКА-Бавария работим от 15 години. Помагат ни предимно с поддръжка на материалната база на училището“, обясни Стефанов.
По думите му през годините дограмата на учебното заведение е била подменена с помощ от организацията, ремонтиран е ученическият стол за хранене и тоалетните. Помагали са преди време и със закупуване на учебници за децата, тъй като родителите са предимно социално слаби.  
Уве Бергер от Нюрнберг, провинция Бавария, обясни, че се интересува много от България.
„Не бива да забравяме, че Европа трябва да се обедини и намирам моята работа тук като принос в обединението на Европа“, каза младежът.