Дело за подкуп отложи дело за грабеж в Окръжния съд. Вчера сутринта започна процесът срещу Георги Илиев, който е обвинен, че е участвал в грабеж над късметлия от игрална зала. 
В малките часове на 21 май 23-годишен младеж си пробвал късмета в игрална зала в центъра на Русе. Не му трябвало много време, за да си тръгне от нея с 500 лева печалба. Докато играел и печелел обаче, привлякъл вниманието на други двама посетители, които вече били проиграли парите си без да ударят нищо и зяпали останалите клиенти.
Щом видели сипещите се върху късметлията суми, те бързо стъкмили план да го оберат. Тръгнали след него и започнали да му искат пари. Последвал отказ, бяг на подплашения младеж и преследване, което приключило на кръстовището на улиците „Борисова“ и „Константин Иречек“. Там той бил спънат и при падането си счупил два зъба. Чантичката му пък била издърпана и грабителите хукнали с нея по водещата към областното управление на МВР улица „Хан Аспарух“. 
По-късно нападателите разбрали, че престъплението им е било напразно, защото в чантичката имало само лични документи, а печалбата била прибрана в джоба на ограбения. 
Вчера единият от двамата беше изправен пред съда, но делото продължи едва няколко минути, защото адвокатът му Димитър Стефанов трябваше да защитава и един от обвинените във вземане на подкуп бивши катаджии. Тъй като двете дела бяха само през половин час, а първо е било насрочено именно това за подкупа, защитникът поиска заседанието да се отложи за друга дата. Съдията се съобрази с искането му и насрочи ново гледане на случая на 23 юни.