Шест са потвърдените жертви от пожара, който обхвана 27-етажна сграда в Лондон, съобщи Guardian.

"Можем да потвърдим засега 6 смъртни случая от пожара в Северен Кенсингтън", се казва в съобщението на лондонската полиция. "Но тъй като става дума за съвсем ранен етап, очакваме броят им да расте".

Лондонската полиция заяви още, че не може да прогнозира бройката на жертвите

Пожарът обхвана 27-етажния (според последните съобщения) блок в ранните утринни часове. Повече от 50 са ранени. Има още блокирани обитатели вътре в горящата сграда.

Противопожарните екипи продължават да работят за потушаване на пожара в блока, за който бе установено, че няма опасност да рухне, съобщи лондонската противопожарна бригада.

"Екипите ни продължават да работят да поставят пожара под контрол и извършват щателно претърсване. Специалисти и инженери провериха сградата и констатираха, че няма опасност тя да рухне, така че за екипите ни не е опасно да работят вътре", се посочва в съобщението.

Очевидка, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че е било хванато бебе, пуснато от горящата жилищна сграда. Тя видяла как майка се опитва да спаси бебето, като го хвърлила от прозорец на деветия или десетия етаж.

Преди това майката извикала към хората долу да се опитат да хванат бебето й и един господин се втурнал напред и успял да го улови.

Един от живеещите в сградата е разказал пред репортери, че огънят е тръгнал от хладилник, който е избухнал, съобщи "Independent".

Кълбета гъст черен дим се издигнаха над Лондон тази сутрин след като цяла нощ високата сграда "Grenfell Tower" горя.

Жилищната сграда, висока 27 етажа, има 130 апартамента, всички от които обитаеми.

Жителите на блока са се втурнали да бягат през пламъците и дима в коридорите. Свидетели разказват, че са видели блокирани хора в блока, които са викали за помощ през прозорците.

Лондонската пожарна съобщи, че пожарът е обхванал всички етажи от втория нагоре.