Неизвестен отмъстител запали джип „Киа Спортидж“ и „Тойота Ярис“ зад метанстанцията на бул.“Липник“. Пламъците са нанесли щети в дясната задна част на паркирано до тях „БМВ 318“, но за щастие пожарникарите не са им позволили до стигнат до резервоарите със синьото гориво, които са само на метри от мястото на пожара.
Огънят е забелязан пред бл.“Родопи“ на бул.“Липник“ вчера в 4 часа от собственика на БМВ-то Стефан Великов, който се събудил от силен взрив и видял през терасата си трите горящи коли. Мъжът се обадил на тел.112, слязъл пред блока и с риск за живота си изтикал горящото си БМВ далеч от пожара.
Доста се опърлих, но успях, каза решителният Стефан Великов. Той е автомонтьор в близък сервиз, а атакуваният е негов съсед и колега. 
В това време пристигнали три противопожарни автомобила и загасили пламъците по трите коли. Киата и тойотата обаче са с изгорели двигатели и едва ли подлежат на възстановяване. По-малки са щетите на третия автомобил. 
Установено е, че преди джипа и тойотата да лумнат, някой е налял бензин под чистачките им и е поднесъл пламък. Третата кола е пострадала само заради факта, че е била паркирана наблизо. Огънят обаче обхванал задната й дясна част, където е резервоарът с бензин.
Чист късмет е, че горивото не се взриви, каза пред „Утро“ Великов и добави, че няма никаква представа кой и защо може да атакува колегата му.