Нападателят на „Дунав“ Бирсент Карагарен е трансферна цел на два клуба - от Полша и Турция, написа „Блиц“. Вероятно става дума за същите отбори, квалифицирани от изпълнителния директор на русенския клуб Ивайло Петков като неособено интересни за самия футболист и за ФК „Дунав“. 
Бирент, наричан още от феновете на бившия му отбор „Локо“ /Пд/ Асеновградския Гарет Бейл, пристигна в „Дунав“ през зимата като свободен агент. За 17 мача с русенския отбор реализира 5 гола и записа една асистенция. 
В същото време дунавци продължават да са в очакване на две нови попълнения - Андреас Васев от „Монтана“ и Димитър Георгиев от „Локо“ /Сф/.
„Чакаме да се разберат с досегашните си клубове. Ако всичко при тях е наред, надеждите са, че ще пристигнат в Русе днес /вчера/ или утре /днес/“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов. 
Междувременно стана ясно, че утрешната първа контрола на русенския отбор срещу „Берое“ ще се играе в Стара Загора от 18.30 часа на бившия стадион „Локомотив“.