„Винарски съюз“ АД, с.Нисово, е сред българските фирми, които се представят на Mеждународната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа - China Central Eastern European Countries Investment and Trade Fair в китайския град Нинбо, Китайска народна република. Българското участие се организира за четвърта поредна година от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
На изложбена площ от 126 кв.м се представят 21 родни предприятия. Сред тях са производители на вина, козметични продукти, майонези, паста и пица, кетчупи, кьопоолу, конфитюри, мед, олио, розово масло, бисквити и рула, минерална вода с екстракт от розово масло, флорални води, есенциални масла, облекла и мода. Изложбата се организира от Министерството на търговията на Китай и се съпътства от Конференция на министрите на икономиката и търговията на страните от Централна и Източна Европа и Китай.
Форумът се провежда традиционно всяка година. Целта е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа и с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия.
С Китай от доста време работи и „Винпром Русе“. Компанията има представителство на остров Хайнан, известен като китайския Хавай, който в последните години се превръща в любимо място на най-богатите китайци.