Двама нови футболисти може би ще се присъединят към първата тренировка на „Дунав“ днес /18 часа/, научи „Утро“. Както вече писахме, първите нови хора - Преслав Петров /“Лудогорец“/ и Христо Попадийн /“Витоша“, Бистрица/, подписаха договори.  
Другите евентуални попълнения са футболистите на ЦСКА Александър Конов и Красимир Станоев. За възможността вратарят Конов да се върне в родния си клуб се заговори и писа още през миналата седмица. Другият вариант за вратарския пост бе Николай Банков от „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
Според нашите източници Конов и Станоев трябва да разтрогнат рано сутринта днес договорите си с ЦСКА и да тръгнат към Русе. 
Халфът Красимир Станоев е роден на 14 септември 1994 година. Като дете тренира в школата на Ивайло Андонов в „Пирин 2001“ /Благоевград/, а през 2010 година е поканен на тестове в академията на „Литекс“. Там се справя добре, след което тренира един сезон под ръководството на русенеца Евгени Колев, бивш футболист на „Локомотив“ /Русе/. После играе в отборите на ловчанлии с футболисти до 17 и 19 години. Става шампион на България с двата тима. В този период получава повиквателна в националния отбор за състезатели до 19 години. Участва в европейските квалификации срещу Чехия и Дания, има и мач срещу Босна и Херцеговина.  
През 2013 година тогавашният старши треньор на „Литекс“ Христо Стоичков го взема в първия отбор.  Официалният му дебют в „А група“ е на 25 май същата година при гостуването на „Черноморец“ /Бургас/. От началото на сезон 2013-2014 е пратен под наем в „Пирин“ /Разлог/, а после в „Добруджа“ /Добрич/ в „Пирин“ /Благоевград/.
През последната година бе част от втория отбор на ЦСКА, където рядко обаче получаваше шанс за игра. Стоноев е опорен халф, от какъвто „Дунав“ по принцип има нужда като заместник и смяна на капитана Диян Димов.