Впечатлен съм от активността, от постигнатите резултати и от големия брой социални услуги, които община Русе разкрива. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков след срещата си с кмета Пламен Стоилов и депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Андриан Райков. В срещата участваха също областният управител Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев, директорът на дирекция „Здравни социални дейности“ Мариела Личева. Петков обяви, че посещението му в Русе е, за да събере лични впечатления и че кметът ще има пълната подкрепа от министерството.
След това министърът посети Приюта за бездомни „Добрия самарянин“, в който в момента са настанени 50 човека, създаденият по проект Кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик и центровете за настаняване от семеен тип „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“, след което отпътува за Борово.
Там кметът Валентин Панайотов му връчи почетния знак на общината и го запозна със социалните услуги, които предоставят на нуждаещи се хора, като на място го запозна с условията в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с увреждания „Детелина“. Министърът прие поканата на Панайотов да гостува на фолклорния фестивал „От Дунава до Балкана“.