С молебен за здраве и благополучие, отслужен от Русенския митрополит Наум и духовници от епархията, започна тържеството за официалното откриване на обновения открит басейн в Бяла в събота. 
261 000 лева струва основният ремонт на съоръжението, което от дълги години стоеше неизползваемо. Той беше извършен по проект, финансиран от „Красива България“ и община Бяла на обща стойност 261 000 лева. Басейнът е част от комплекса за спорт и отдих в града, където кметът Димитър Славов предвижда да бъде възстановено игрището за хокей на трева и да бъде подновен футболният терен.
На дългоочакваното събитие присъстваха министър Бисер Петков, депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, председателят на беленския общински съвет Мариан Антонов, кметовете на Бяла и Борово Димитър Славов и Валентин Панайотов, кметове на кметства и жители на общината. Празникът продължи до късно с участието на танцов състав „Фламинго“ и демонстрационни спортни срещи, а деца пуснаха в небето балони с цветовете на националния флаг.