51-годишна жена беше убита от моторист с мощна „Ямаха“ срещу бензиностанция „Лукойл“ на бул.“България“ в посока Дунав мост. Смъртоносният удар стана в събота около 14.45 часа. Русенката, която живеела в къща в района, тръгнала да пресича платното в посока квартал „Родина“ през мантинелите по средата на булеварда, когато засиленият 26-годишен моторист я връхлетял. От удара жената е изхвърлена на около 40 метра напред, където е починала на място. Падналият от мотора младеж попаднал под ремаркето на спрял в локалното платно камион, а ямахата продължила поне още 200 метра напред, разказаха пред „Утро“ час след инцидента жители на района. По думите им мотористът е летял поне със 150 км/час и затова не е успял да реагира при появата на пешеходката.
Сигнал за кървавата трагедия е получен на тел.112 в 14.56 часа. Към мястото се отправили екипи на Спешна помощ и на КАТ. Медиците констатирали смъртта на жената, а мотористът е откаран в Спешно приемно отделение на УМБАЛ със счупена дясна ключица. По пътя той вдигнал високо кръвно, но дежурните медици овладели кризата. Настанен е отделението по ортопедия.
В този район често загиват пешеходци, които отиват към квартал „Родина“ или се връщат по пътеката срещу бензиностанцията, тъй като няма друг път, по който хората да стигнат до града. На 5 април живеещите в района протестираха с искане да бъде изграден пешеходен надлез на бул.“България“ между бензиностанциите „Лукойл“ и „Еко“. Подписка с близо 200 подписа беше внесена и в общината. Още на протеста зам.-кметът Димитър Наков увери хората, че общината ще подкрепи искането, тъй като е основателно, и ще търси финансиране за неговото изграждане.
Катастрофата в събота даде третата жертва на бул. „България“ от началото на годината. През февруари срещу бензиностанция „Лумакс“ бе убита проститутка, на 7 юни на отбивката за „Чародейка и „Родина“ в посока Дунав мост, която е на 100 метра от „Лукойл“, 50-годишен мотопедист се блъсна в мантинелата и почина на място.