Новият вътрешен министър на Република Македония Оливер Спасовски показа в Скопие "Мерцедес"-а, който беше закупен от кабинета на бившия премиер Никола Груевски за 600 000 евро.

Автомобилът бе показан така както е бил оставен в правителствения гараж, целият покрит с прах и издран от котки. Колата е изминала 57 000 км и най-често е използвана за пътуване от Скопие до Пробищип. Гумите на тази кола трябва да се сменят на всеки 15 000 км, защото са непробиваеми от огнестрелно оръжие. Един комплект гуми струва 20 000 евро, съобщи Спасовски.

"Най-много ме боли, че с тези пари са могли да закупят 25 "Шкоди" от модела "Йети" за полицията", каза още вътрешният министър.

В началото на седмицата премиерът Зоран Заев съобщи, че "Мерцедесът" ще се използва за чужди делегации, които посещават Република Македония.

За "Мерцедес"-а на Груевски стана ясно преди около две години при т.нар "бомби на Заев", когато бяха оповестени разговори между тогавашния премиер с Гордана Янкуловска. В един от тях за возилото за над половин милион евро, поръчано по каталог, Груевски казва: „Искам да бъде последен модел. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full”.