Футболистите на „Дунав“ ще открият новия сезон с първа тренировка идния понеделник. Заниманието след изключително кратката почивка за възпитаниците на старши треньора Веселин Великов е насрочено за 18 часа на Градския стадион. Феновете на отбора ще могат да видят за първи път новите попълнения - Христо Попадийн от „Витоша“ /Бистрица/ и Преслав Петров от втория отбор на „Лудогорец“ /Разград/. 
По програма отборът ще отпътува на 15 юни за лагер в Трявна. Към него ще се присъединят още двама футболисти - игралият за кратко в „Дунав“ Андреас Васев и Димитър Георгиев. Офанзивният външен халф Васев пристига от изпадналия във Втора лига тим на „Монтана“, а Георгиев бе доскорошен титулярен централен нападател и голмайстор на „Локомотив“ /Сф/. Сагата около тарана на „железничарите“ се разви малко като в лъжовната игра „Тука има-тука нема“, но в карйна сметка той ще е на линия в Трявна, научи „Утро“.
Работата по привличане на нов вратар продължава.
„Дунав“ ще изиграе два контролни мача - срещу „Берое“ и „Етър“. Действа и по договорка за проверки с други съперници.
Неприятната новина е, че времето за пълноценна подготовка е изключително малко предвид евeнтуалното участие на „Дунав“ в турнира Лига Европа. Жребият ще се тегли на 19 юни, а първият мач ще е на 29 юни.