Министрите на регионалното развитие и социалната политика Николай Нанков и Бисер Петков ще бъдат днес на обиколка в Русе и региона заедно с депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.
Най-младият член на кабинета ще инспектира района на Дунав мост и ще се запознае с проекта за отпушване на тапата преди входа за граничния пункт, който ту тръгва, ту затихва. В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ разглежда офертите на шест фирми, кандидатствали по обществената поръчка за разширението на пътя, което ще премахне редовните задръствания и значително ще облекчи трафика.
Друг важен обект е опасното кръстовище при „Джъмбо“. За да се избегнат честите катастрофи там, общинският съвет преди години излезе с официално искане да се направи кръгово движение, но това е задача на държавата и по-точно на подчинената на регионалния министър АПИ.
По-късно Николай Нанков ще инспектира ремонта на Писанския мост, а вечерта ще открие обновения плувен басейн в Бяла.
Министър Петков ще се запознае с условията в приюта за бездомни в Русе и с центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“, „Вяра“ и „Любов“. Той също ще участва в откриването на басейна в Бяла.