Делото серщу обвинените в лихварство Нурай Рюстемов и баща и син Драгомир и Диян Ковачеви успя да тръгне от трети опит, но пък не стигна далеч. Досега процесът бе отлаган два пъти заради отсъствие на свидетели. След като вчера се яви и последният от тях - Любомир Караиванов, колелото се завъртя, но малко след това отново забуксува.
Караиванов трябваше да присъства, за да каже иска ли да бъде граждански ищец или частен обвинител, но той не пожела нито едното. Такова искане обаче имаше на по-ранен етап от друга свидетелка - Росица Живкова, което съдът уважи и тя вече е страна по делото. Това обаче не я беше накарало да се яви в залата, а адвокатът й се оказа извън града. Тук дойде и спънката, която доведе до прекратяване на заседанието - адвокатите на подсъдимите поискаха делото да се гледа по съкратената процедура и по-точно да не се разпитват някои свидетели и експерти, а да се ползват показанията им, дадени пред разследващите. 
За да стане това обаче, се иска съгласието на всяка една от страните, което трябва да бъде дадено лично и на място в съдебната зала. Тъй като това нямаше как да стане поради отсъствието на Живкова и адвоката й, съдът прекрати заседанието и отложи делото за 12 юли.