Трите мистериозно изчезнали сестри от дома на дядо им в Иваново преди 10 дни са открити невредими в Плевен, съобщиха вчера от полицията. Силвия, Станка и Глория на 15, 16 и 17 години са намерени в квартира, за наемането на която им помогнал техен роднина по майчина линия.
В сряда вечерта кварталният полицай в района на жилището им ги разпознал по снимките, излъчени по телевизията, отишъл до жилището, където ги виждал от няколко дни, и ги съпроводил до районно управление в Плевен. 
От разговорите с момичетата в присъствието на психолог се разбрало, че те са напуснали доброволно дома на дядо си, защото искали да се грижат за себе си сами, без да се съобразяват с възрастни хора и 12-годишното им братче. Дори започнали да си търсят работа, като през тези 10 дни от бягството им от дома на дядо си преживявали с пари, които отдавна заделяли за тази цел. На сестрите е наложена полицейска закрила, предстои докарването им в Иваново.
У дома трите сестри спели в една стая с братчето си, което в края на май било болно. Малко преди 23.30 часа на 29 май бабата отишла да види как се чувства момчето и установила, че момичетата ги няма. Още тогава се разбрало, че Силвия, Станка и Глория са избягали от терасата на втория етаж в къщата, като са се спуснали на земята по улука. След като почакали два часа да се върнат, дядото Йордан Илиев и синът му Георги се обадили в полицията в Две могили, откъдето започнало издирване. Когато за 10 дни то не дало резултат, изчезването на сестрите бе съобщено в сряда на медиите и те бяха открити за броени часове.  
Момичетата са учили само до осми клас и нямат лични карти. От 5 години живеят при баба си, дядо си и чичо си. Майка им заминала да работи в Португалия, където се събрала с друг мъж, а от една година излежава присъда за кражба в тамошен затвор. Бащата на момичетата пък заминал на гурбет в Италия, за да може да ги изхранва.