Учениците от Русе и региона са близо до челните позиции в националната класация по успех при външното оценяване след 4 и след 7 клас. Това сочат таблиците, публикувани вчера от Министерството на образованието и науката. В тях обаче не са посочени точни данни, а графики.
По-добре се представят по-малките ученици, които държат шесто място в страната по български език и в дисциплините „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“. По математика 10-годишните са дори по-добри и са на пето място. На осмо място и по български език, и по математика са седмокласниците.
В тази възрастова група има една приятна новина за Русе - Математическата гимназия „Баба Тонка“ е на пето място в националната класация на най-добрите училища.
И двете групи ученици повишават резултатите си в сравнение с миналата година, като значително по-добре това е изразено по български език, сочат още таблиците на МОН.
Резултатите от националното външно оценяване в четвърти и седми клас са най-добри в сравнение с последните години, коментира просветният министър Красимир Вълчев при представяне на обобщените данни от изпитите.