Подслонен от хора с добро сърце мъж ще смени обстановката за 16 месеца, които ще прекара в затвора, реши Русенският районен съд.
И.А. бил пуснат да живее в къща в село Кривня, но в стаята нямало комин и той направил дупка само на 10 сантиметра под гредореда на тавана и решил проблема с отоплението. Първата зима кюмбето греело без проблем, втората също си отивала безметежно, но на 15 март миналата година всичко се объркало. Мъжът се почерпил обилно и легнал да спи. Нагорещените греди обаче пламнали и когато мъжът се събудил, огънят вече бил плъзнал по покрива. 
Вместо да се обади на 112, махмурлията излязъл на улицата да търси помощ. Междувременно пламъците се прехвърлили и на съседната къща. Човек от селото позвънил на спешния телефон и пожарникарите си свършили работата, но понеже били повикани късно, не успели да спасят двата имота и склад в двора на единия. По-късно щетите били оценени на 15 818 лева. 
Въпреки че палежът не е бил умишлен, И.А. бе пратен зад решетките, при това при първоначално строг режим заради причинените големи загуби и предходните му присъди.