Дело за лихварство за втори път се спъна в един и същ камък - един от пострадалите не бил призован, а отсъствието му би опорочило процеса. Около това становище се обединиха както адвокатите на подсъдимите, така и прокурорът и защитниците на част от пострадалите, а съдът се съгласи с тях. При предходното заседание делото не тръгна по същите причини, но тогава нередовно призованите бяха няколко. 
На подсъдимата скамейка седнаха баща и син - Драгомир и Диян Ковачеви, заедно с Нурай Рюстемов. Тримата са обвинени, че от 2006 до януари 2012 г., са раздали 20 кредита срещу много висока лихва и така са спечелили 590 220 лева, ощетявайки 29 души. Дейността им пък започнала след обява във вестник „Давам най-бърз кредит на най-ниска лихва - срещу залог“. 
Въпреки че не беше даден ход на делото, заседанието вчера продължи над 4 часа. Резултатът от дългите обсъждания с три прекъсвания за съвещание на съдебния състав беше, че седем от пострадалите станаха страна по делото, след като съдът прие молбите им да бъдат граждански ищци и частни обвинители. Желанието на още двама от свидетелите да се присъединят към делото в същото качество обаче не се сбъдна.
Протакането изнерви някои от свидетелите и след всяко прекъсване на заседанието присъстващите в залата ставаха все по-малко, въпреки изричното указание на съдията хората да не си тръгват. 
Останалите до края пък възроптаха срещу тромавата процедура и поискаха бърз завършек на сагата, започнала преди повече от 5 години. Заседанието продължава днес, когато се очаква липсващият свидетел да се появи. Вчера съдът се е свързал с него по телефона и той е обещал, че ще дойде.