Много цветя, поздравителни адреси и честитки получи студентският театър „Пирон“ завчера, когато с поредна премиера бе отбелязан 30-ият рожден ден на трупата. Първи поднесе своето приветствие председателят на Студентския съвет Станимир Бояджиев, а след това ректорът на Русенския университет проф.Велизара Пенчева връчи грамота и подарък - преносим компютър - на ръководителя на студиото Венцислав Петков. На свой ред Петков поздрави четирима от основателите на първия театрален състав, които бяха дошли за празничното представление. Актьорът припомни, че първоначално името на студентския театър e било „ЛИРОН“ - съставено от инициалите на инициаторите, но една „щастлива“ грешка води до днешния „Пирон“. 
С много ентусиазъм и артистична отдаденост младите артисти се превъплътиха в героите от пиесата на Уди Алън „Бог“. За реализацията на амбициозната творческа задача от съществено значение са сценографията на Венцислав Петков, който по традиция e режисьор на постановката, костюмите на Диана Ковачева, музикалното оформление на Калина Дондукова.
„Пирон“ ще представи „Бог“ на сцената на Канев център на 13 и на 20 юни, а на 17 юни ще се представят на международния младежки театрален фестивал „Време“ във Враца.