Започна борбата с грамадната дупка в двора на основно училище „Отец Паисий“. Благодарение на солидно дарение, което прави за училището фондация „Еконт“, вчера специалисти пристъпиха към сондажи на мястото на зейналата яма. Предстои след това да се изчакат резултатите от пробите, за да се установи точно какъв е проблемът, който периодично предизвиква пропадането в двора на първото русенско школо. Вчера предпазните ленти, с които бе опасано пропадането, бяха свалени, като в двора заръмжаха камиони и изкопни машини.
След това ще се пристъпи към изравняването на целия училищен двор, а после ще бъде поставено и асфалтово покритие, обясни в отговор на въпрос на „Утро“ директорката на ОУ „Отец Паисий“ Биляна Алексиева. Дарението покрива всички разходи по извършването на сондажи, изравняването на двора и покриването му с асфалт. 
 Ритъмът на ремонтните работи ще зависи от това колко бързо ще станат ясни резултатите от сондажите, които ще внесат яснота и по въпроса какво да бъде укрепването на ямата. При всички случаи до края на лятната ученическа ваканция ще приключим с работата по двора, увери Биляна Алексиева. Тя е убедена, че за новата учебна година училището в самия център на Русе ще посрещне децата с обновен, красив и напълно безопасен двор.