Четирима съученици от русенска гимназия задигнали цигари, алкохол и пари от шест магазина и след всеки удар успявали светкавично да се измъкнат. Тайната им била разкрита след последната кражба, когато станало ясно, че момчетата се движат с колелета. 
В неделя призори четиримата приятели атакували магазин за хранителни стоки в Николово. По изпитан вече метод натиснали входната врата от ПВЦ профил и тя поддала, събрали набързо в чанти цигари и бутилки с алкохол и изчезнали. Локалната охранителна система известила собственика на магазина за кражбата и на място той установил, че вратата е разбита. В 3.30 часа мъжът подал сигнал и отзовалите се полицаи взели отпечатъци от рафтовете и изгледали записи от камерите в центъра на селото. На тях ясно се виждали три хлапета, които бързат с колелетата си към Русе, а на кормилата им са окачени чанти. Четвъртият успял да остане извън обсега на камерите и за него се разбрало после.
По горещи следи още същия ден тримата крадци са задържани. Оказало, че двете момчета са на 16 години от Русе, а третото - на 17 от село около Русе. При обиск в квартирата му са намерени откраднатите цигари и бутилки алкохол от магазина в Николово. В хода на разпитите хлапетата издали четвъртия участник в кражбата, техен съученик на 17 години, който също живеел на квартира. Той е арестуван, а по време на продължилите разпити в понеделник квартетът признал за още пет кражби, извършени по сходен начин. Две от тях са в магазина на ул.“Сърнена гора“ през април, откъдето освен цигари и бутилки с водка и коняк беше прибран и монетник с оборотни пари. След това четиримата взели на мушка хранителни магазина на улиците „Плиска“, „Лисец“ и „Рига“, откъдето крали предимно цигари, твърд алкохол и пари, от които обаче нямало и следа.
Работата със съучениците продължава.