Падналият в телевизионен капан за телефонни измамници Люцкан Люцканов ще полежи 7 месеца в затвора заради изключително дръзката си съпротива при ареста му в началото на април. Соченият за лидер на телефонните измами 45-годишен ветовчанин бе записан да обяснява на наетите по обява „мулета“ как да открият жертвите, как да приберат парите и къде да ги донесат, но при опита му да прибере поредната „реколта“ бе обграден от полицаи. 
Тогава дръзкият циганин ритна в корема единия от полицаите, удари друг с колата си и се наложи да бъде озаптен със стоп патрон в корема. След скорошното му изписване от болницата обаче с хрисим вид твърдеше, че нищо подобно не е правил, нито пък е участвал в измами. Той бил почтен бизнесмен и ходел за стока до Германия и Холандия, не си спомнял да е нападал някого, само се уплашил да не е мишена на бандити. Далеч по-агресивна бе жена му, която настояваше, че мъжът й бил жертва на полицейско насилие. 
Два месеца по-късно Люцкан вече съвсем ясно си спомня какво е станало в злополучната нощ и признава, че е ритал полицай, както и че е газил униформен с колата си, въпреки че ясно е разбирал, че трябва да спре и да се подчини на разпорежданията им.
Това обаче закоравелият рецидивист с две предишни наказания за телефонни измами не е направил защото е осъзнал вината си или пък се е случило чудо и в ареста се е превъзпитал, а за да използва легалната възможност, дадена от закона да си намали присъдата. Така ветовският бос признал вината си за всичко от игла до конец, при което получил облекчено наказание - едва 7 месеца в затвора, от които най-вероятно първо ще му се приспадне времето в ареста, после ще получи право на предсрочно освобождаване за добро поведение. Впрочем той вече е освобождаван веднъж за примерно държание в затвора. Това е станало през 2009-а, след като две години по-късно е осъден на 4 години за ало измама в особено големи размери. Възпитателният ефект от присъдата е видим с просто око.
Другото разследване срещу Люцканов, който при първото гледане на мярката му за неотклонение през април поиска да го пуснат вкъщи, защото в ареста не можел да спи и да се храни, все още не е завършило. Може би и по него ще се стигне до съд, а ако е така, сигурно и тогава ветовският лидер на „телефонистите“ изведнъж ще се сети, че всичко, в което го обвиняват, е истина и така присъдата му ще бъде свалена с 1/3. Напълно законно. 
А ужасът, срамът и унижението за жертвите му, които държавата и законът трябва да пазят, ще останат доживот.