„Лудогорец“ разтрогна с още един български футболист, нарочен за бъдеща основна фигура в първия отбор. Този път времето в дублиращия тим бе загубено от Славчо Шоколаров - техничен и работоспособен халф.
По-рано Тейнур Марем се умори да седи на резервната скамейка, върна се в Хасково, за да възроди кариерата си в Русе. 
Русенецът Венцислав Керчев пък бе пратен като преотстъпен в „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Той се представи много добре, а сега пак бе повикан в националния младежки отбор. Но едва ли влиза в плановете за Шампионската лига. 
Янаки Смирнов даваше надежди като доста талантлив централен нападател, но след като не получи шанс, си тръгна от Разград. И той порита топката за втория отбор. 
Същата бе картинката с Ерик Почански, който спря в „Берое“. Долу-горе по същото време бе освободен и Христо Попадийн, който ще играе вече с екипа на „Дунав“. 
А старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев се разприказва напоследък, че вижда потенциал в българските младоци, които скоро щели да влязат в първия тим. Да видиш - да не вярваш!
Дерменджиев пак ще разчита основно на чужденци и сигурно има право да избира най-доброто сред тях. Само че когато българчетата влизат много рядко в игра, да не кажем - никак, има логика, че самочувствието, увереността и талантът им умират много бързо.