БФС се снишиха и не обелиха зъб след исторически проточилото се заседание в понеделник, след което трябваше да бъде съобщено кои отбори ще представят страната ни в турнира Лига Европа. Сбирката започна в 16 часа, но сайтът на централата така и не написа нито ред за резултатите от нея. 5 юни бе последният срок за официално изпращане на документацията до администрацията на УЕФА. 
Според авторитетен софийски журналист пълното информационно затъмнение се дължи на факта, че в БФС изчакват какво ще реши Спортният съд в Лозана по жалбата на ЦСКА, с която „Армията“ иска да бъде допусната в евротурнирите.
„Аз съм убеден, че БФС е изпратил още в понеделник документите за отборите, които предлага да играят в Европа. За да не стане конфуз и жестоко разминаване обаче, ще се чака до последно становището на съда в Лозана и последващата информация от УЕФА. Тогава нашите хора ще кажат: „Ето, това са отборите!“, обясни журналистът пред „Утро“.
Както вече всички знаят, европейската централа забрани на ЦСКА да участва в Лига Европа с мотива, че става въпрос за практически нов клуб, който не отговаря на изискването да е член на съответната национална професионална дивизия в продължение на 3 години. УЕФА постанови още, че решението подлежи на обжалване в 10-дневен срок. По наша информация документите по обжалването са пратени в Лозана на 31 май.
В същото време „Утро“ откри поне дузина европейски сайтове, които цитират отбора на „Дунав“ в списъка със заявените участници в първия предварителен кръг на Лига Европа. ЦСКА не фигурира там. Разбира се, става дума за неофициален списък, почерпен от най-различни източници.
Погледнахме и сайта на УЕФА. В европейската пресслужба явно са се омързеливили, защото последната им новина датира отпреди 6 дни.
ЦСКА или „Дунав“ - това е въпросът! Но не съвсем, защото в купона има замесен май и трети български отбор.
Според източници на „Утро“ с претенции за добра информираност „Левски“ е трън в очите на УЕФА със сериозните си дългове. Някои говорят за 20, други - за 30 милиона лева. А и съвсем скоро бившият старши треньор на тима Станимир Стоилов заведе дело срещу клуба за неизплатени заплати със задна дата.
Освен това европейската централа глоби „Левски“ през 2014 година с 200 000 евро по казуса „Финансов феърплей“. Санкцията бе наложена с препоръката за сериозно орязване на заплатите и за регулиране на разходите. Сиреч, да се харчи по-малко, отколкото се получава. Така и не стана ясно после дали тази сума беше платена. 
Въобще кашата е пълна, особено ако ЦСКА и „Левски“ изгорят дружно, а в Европа бъде пратен загубилият баража отбор на „Верея“. 
Най-важната тема за Русе е какви са шансовете на „Дунав“. На този въпрос никой не може да отговори сега. 

Евентуалните съперници на „Дунав“

Доста неприятни съпарници чякат „Дунав“ в Лига Европа. Като дебютант отборът ще стартира с  коефициента на България, който е скромните 3,175. Ето с кого може да ни сблъска жребият на 19 юни.
„Макаби“ (Тел Авив, Израел), „Мидтиланд“ (Дания), „Динамо“ (Минск, Беларус), „Лех“ (Познан, Полша), ХИК (Хелзинки, Финландия), АИК (Швеция), „Войводина“ (Сърбия), „Видеотон“ (Унгария), „АЕЛ“ (Лимасол, Кипър), „Шахтьор“ (Солигорск, Беларус), „Слован“ (Братислава, Словакия), „Цървена звезда“ (Сърбия), „Тренчин“ (Словакия), „Шкендербеу“ (Албания), „Райндорф“ (Алтах, Австрия), „Сейн Джонсън“ (Шотландия), „АЕК“ (Ларнака, Кипър), „Интер“ (Баку, Азербайджан), „Бейтар“ (Йерусалим, Израел), „Вентспилс“ (Латвия), „Оде Гренланд“ (Норвегия), „Кайрат“ (Казахстан), „Осиек“ (Хърватия), „Сараево“ (Босна и Херцеговина), „КР Рейкявик“ (Исландия), „Норкьопинг“ (Норвегия), „Милсами“ (Молдова), „Лингби“ (Дания), „Калю“ (Естония), „Железничар“ (Сараево, Босна и Херцеговина), „Олимпия“ (Любляна, Словения), „Валета“ (Малта), „Ягелония“ (Полша), „Стярнан“ (Исландия), „Хаугесанд“ (Норвегия), „Домжале“ (Словения), „Ордабаси“ (Казахстан), „Левадия“ (Талин, Естония), „Ференцварош“ (Унгария), „Крусейдърс“ (Северна Ирландия), „Работнички“ (Македония), „Глазгоу Рейнджърс“ (Шотландия), „Ширак“ (Армения), „Дачия“ (Молдова), „Младост“ (Подгорица, Черна гора), „Зира“ (Азербайджан), „Иртиш“ (Казахстан).