Паркингът пред офиса на НАП в Русе ще бъде затворен днес до 14 часа, той като от рано сутринта на него ще започне разграфяване на паркоместа със специална боя, съобщиха от регионалния офис на приходната агенция. Тъй като е необходимо технологично време, за да може боята да изсъхне при високи дневни температури и да запази трайността си по-дълго време, влизането на автомобили няма да се допуска. 
Маркировката не е подновявана от откриването на новата сграда на приходната агенция на 20 юли 2010 г. Паркингът разполага с 98 места, които ежедневно се използват от близо 600 автомобила. На него спират не само клиенти на НАП, но и много граждани. Според изискванията на нормативните документи, ще бъдат обособени с по-голяма площ и 4 паркоместа за инвалиди. 
Ръководството на офиса на НАП в Русе очаква гражданите да проявят разбиране за необходимостта от обновяване на маркировката на един от най-големите паркинги в града. Те могат да използват съседния общински паркинг и паркоместата по ул. „Независимост“.