Цял ден плуване в новия басейн в Бяла ще струва 5 лева за възрастни, по 4 лева за деца до 18 години, а най-малките ще плащат по 2 лева, става ясно от тарифата за цените и услугите, която беше приета на сесията в градчето в последния ден на май. Общинските цени са едни от най-ниските в сравнение с останалите частни къпални в областта. По интересен начин общинска администрация е решила да стимулира учениците да изкарват отлични оценки. В тарифата за цените за ползването на градския басейн е посочено, че отличниците в общината ще плащат само по 2 лева вход. За целта директорите на училищата ще представят списъци и документи на кмета Димитър Славов за учениците, които имат право на преференциална цена. 
Очаква се басейнът да отвори врати съвсем скоро и с това да се открие плувният сезон в Бяла, досега беленчани ходеха да се разхлаждат в съседни общини. 
С осъществяването на този проект до няколко дни ще изпълним един от ангажиментите си към младите хора и жителите на Бяла като цяло за създаване на съвременни и достъпни за всички зони за отдих и спорт, подчерта кметът Славов.
През уикенда депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев инспектира работата по реконструкцията на басейна и оцени качеството на извършваните ремонтни дейности.
В продължение на години градският басейн беше изоставен и не функционираше. Той е с размери 35х25 метра с площ 881 кв.м и средна дълбочина 1.48 м. Реконструкцията му е на стойност 261 000 лева, като частично финансиране беше осигурено по програма „Красива България“.