Два златни, два бронзови медала и три отборни купи е новият актив на стрелците с лък от русенския клуб „Джамбо“. Отличията бяха спечелени в държавното първенство на открито в София. 
Спортната сензация на годината в Русе, а и не само - 14 годишният Иван Банчев от Щръклево, стана шампион при мъжете в олимпийския стил, известен още и като рекърв. Голямата задача пред Банчев е да завоюва квота за участие на Младежката олимпиада през 2018 година.
Главният треньор в „Джамбо“ Йордан Джамбазов спечели бронза на рекърв. Той победи в малкия финал Даниел Петров от „Куин“ /Пловдив/.
Утвърдилият се като номер 1 у нас на компаунд Виктор Петров спечели поредната си титла. Той бе най-добър в квалификациите, на полуфинала срази Димитър Кацаров от „Феникс“ със 144:127, а в битката за златото надстреля  Васил Гергинов /“Робин Худ“/ със 145:137. 
Малвина Цолова се класира трета при жените. 
Виктор Петров, юношата Иван Андреев и Живко Жеков победиха убедително „Габарит“ /Сф/ с 207:193, но след загуба в оспорван финал срещу „Робин Худ“ /208:208 и бараж/ останаха втори в отборните стрелби на компаунд.
Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Мирослав Мирчев завършиха трети в отборното на рекърв. 
Виктор Петров и Малвина Цолова станаха вицешампиони в смесения стил при тандемите.