Крадла на кола се измъкна леко - само с една година условно. Д.И. живеела в дома на собственика на „Опел Астра“ С.М., който я приютил, защото била близка с негов приятел. Жената обаче се „отблагодарила“ на хазяина си, като му свила колата, и то само няколко дни след като се нанесла в дома му. 
Една вечер тя помолила С.М. да й даде автомобила, за да си свърши някаква работа, но човекът, предчувствайки неприятности, категорично отказал. Малко по-късно обаче квартирантката решила, че трябва да свие автомобила, и използвала, че хазаинът й не бил в стаята, взела ключовете на опела и го подкарала към село Задруга, Разградско, където го продала за 350 лева. На обажданията на собственика отговаряла, че ще се върне скоро и той ще си получи колата. Това обаче не се случило, защото след серия препродажби накрая автомобилът се оказал нарязан за скрап. Парите от първата продажба пък Д.И. похарчила за себе си. 
За кражбата и резултатите от нея била уведомена полицията, която се заела със случая и го довела до съдебната зала. Тъй като Д.И. била неосъждана, а утежняващи отговорността факти липсвали, тя се измъкнала с леката условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок.