Съдът остави в ареста в Русе трима от хакерите, задържани за точене на чужди банкови сметки. Димитър Л. на 37 г. от Силистра, Михаил Д. на 25 от Айдемир и Тихомир  Г. на 38 г. от Варна ще чакат приключването на разследването зад решетките, въпреки опитите на адвокатите им да им издействат по-леки мерки. 
На другите трима задържани - Паола Д. на 27 г. от Силистра и Явор Л. на 40 г. от Русе пък е определена парична гаранция от 5000 лева, а за другия русенец - Калоян П. на 36 години сумата е 10 000 лева. 
За Димитър и Тихомир прокурорът настояваше да са задържани, тъй като могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Допълнителен аргумент за Михаил пък беше, че баща му е от Виетнам, той често пътува до родината му и просто може да реши да остане там. 
Шестимата са арестувани по подозрение, че са точили данни за чужди банкови сметки и лични документи, за да си присвояват парите чрез незаконни трансфери. Петимата мъже са арестувани като преки извършители, а Паола - като помагач. Престъпленията са започнали в началото на миналата година, а арестите са извършени на 30 май. 
Задържаните са обвинени още, че през последните три години не са плащали данъци и то в особено големи размери. 
За Димитър Л. и Явор Л. има още едно обвинение - за наркотици - 5,7 грама кокаин били открити у Димитър и 2 грама метаамфетамин и 8 грама марихуана в Явор, съобщава държавното обвинение. 
Тихомир Г. пък е обвинен, че без да има разрешително, е държал в дома си 5 ловни патрона, а Калоян П. - че е ползвал документ, издаден на името на друг човек. 
При акцията по залавянето на шестимата са участвали полицаи от столицата и няколко областни дирекции. Правени са претърсвания на 13 места в Силистра, Русе, Айдемир София и Варна. Иззети са много банкови документи и извлечения, дебитни и сим карти, компютри, мобилни телефони и др. 
Органите на реда са уведомили и НАП, за да провери, дали задържаните дължат данъци за минали години и дали официалните им доходи съответстват на разходите.