Шестима от русенските депутати са се нагърбили със заеми от банки, кредитни карти и плащане на лизинги, става ясно от декларациите за конфликт на интереси на членовете на парламента. Документите и на осемте избраници от региона са кратки и не особено любопитни.  
С най-голям кредит е Крум Зарков от БСП, който изплаща 60 000 евро ипотека. Следва го депутатът първи мандат Андриан Райков, който има потребителски кредит от 40 000 лева. И докато Райков не е вписал участия във фирми и сдружения, Зарков посочва, че освен част от ръководството БСП членува и в сдружение „Център за конституционни изследвания“, както и в сдружение на собствениците бул. „Дондуков“ 21-23 в сърцето на столицата, където най-вероятно е апартаментът му. 
Депутатът четвърти мандат Пламен Нунев пък няма никакви заеми и участия във фирми и сдружения. Всъщност той и Бюрхан Абазов от ДПС са двамата русенски представители без борчове. Абазов обаче е вписал, че преди да влезе в парламента е бил част от управата на регистрираното в Костинброд еднолично акционерно дружество „Еко Пауър парк“, както и изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“. На 17 май народният представител е внесъл декларация, че е заличен като такъв. Абазов декларира и участие в едно търговско дружество „ЗП-Бюрхан Абазов“. 
Светлана Ангелова от ГЕРБ е вписала в декларацията си, че има ипотечен кредит от 5892 лева, кредитна карта - 5000 лева и изплаща лизинг на автомобил от 7314 евро. Тя не е посочила участия в дружества или сдружения, за разлика от Пенчо Милков от БСП, който се оказва с най-много данни в тази графа на декларацията. Той е член на сдружение „Спортен клуб Динамо Русе“, на управителния съвет на фондация „Личност и мотивация-2006“, на „Грижа и подслон за всеки“; „Закрила“, както и на училищното настоятелство към Европейските езици. Милков също е теглил кредити, като в декларацията е вписал ипотечен от 17 801 лева, овърдрафт - 1836 лв, кредитна карта - 6500 лева. На името на съпругата си декларира кредитна карта - 1500 лв. и овърдрафт 1000 лв.
Колегата му Георги Стоилов, който благодарение на феномена 10/10 измести от избираемото място дългогодишния депутат Добрин Данев, е вписал потребителски кредит от 28 528 лева и кредитна карта с лимит 1000 лева. Той е посочил частен интерес към работата на съпругата си Александра Стоилова, която е действащ земеделски стопанин от 2015. Стоилов е декларирал, че е член на обществения съвет към училище „Иван Вазов“.
Депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов също има кредитни карти от 6500 и 4000 лева. Той е декларирал участие в две дружества - 40% дял в „Инвест Веселинова“ и 18% в „Русе комерс инвест холдинг“ АД. Посочва, че е част от фондация ВМРО, от сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе и от центъра за демографска политика.