Епичният приключенски екшън „Жената Чудо“ на режисьора Пати Дженкинс („Чудовище“) разказва историята на един от най-великите супергероини на всички времена, позната на света като Жената Чудо. Със сила, милосърдие, мъдрост и чудо тя е почитан и дълготраен архетип и символ на силата и равенството вече повече от 75 години. 
Преди да стане Жената Чудо, тя е Диана, единственото дете на тайния остров Темискира. Мястото е райско, а момиченцето расте оградено от вниманието и грижите на майка си и леля си. Островът е създаден от Зевс, специално за амазонките – група от очарователни дами, които се занимават ежедневно с конна езда и тежки физически упражнения. Пълната липса на мъжко присъствие не оказва влияние върху радостта и безгрижието им. Години по-късно принцесата владее до съвършенство бойните умения на своята школа и борави виртуозно с различни оръжия от античността. Животът й обаче се преобръща, когато оказва решителна помощ на потъналия пред очите й американски пилот и шпионин Стив Тревър (Крис Пайн). Той й разказва за голям конфликт, който бушува във външния свят, което разпалва въображението на принцесата. Тя счита за свой дълг да предизвика бога на войната Арес и предотврати кръвопролитията. Така тя напуска Темисира и се озовава в Лондон, а малко по-късно, заедно със Стив и трима негови съратници, на първа бойна линия някъде в Белгия. Целта на групата е да елиминира коварния германски генерал Ерих Лудендорф, способен да саботира мирните преговори, които са на път да дадат желаните резултати...
В Ролята на Диана е Гал Гадот, Мис Израел от 2004 г., сетне боен инструктор от израелските въоръжени сили, а още по-после - секси присъствие в „Бързи и яростни“ 5 и 6. Именно службата й в израелската армия по време на израелската офанзива в сектора Газа през 2014г. стана причина ливанските власти да забранят прожектирането на „Жената чудо“ в страната. Сценаристът на филма, Алън Хайнбърг е автор на комикса „Жената Чудо“ за DC през 2006 г. и 2007 г.