За поредна година момчетата от мотоклуб „The Thunders“ /“Гръмотевиците“/ организират национален мото събор в Русе, който по традиция се провежда на стадиона до хижа „Приста“. В организацията на фиестата, която ще се проведе на 16,17 и 18 юни, за втори път участват и рокерите от другия русенски мотоклуб „Дунавски братя“.
Това събитие вече тринайсет години присъства в културния и спортен афиш на града, което доказва неговото значение не само за младите хора, но и за останалите поколения, любители на рока и двуколесните машини, каза за „Утро“ секретарят на „The Thunders“ Светослав Бонапартов.
На събора освен много клубове от цялата страна се очакват и гости от чужбина. Традиционно южният бряг на Дунав ще бъде огласен от здрав рок. Първата вечер на сцената ще се качат групите „Олд гънс“, „Уйфслив“, „Оксижен“ и „Олд бастардс“, а в събота в шоуто ще се се включи и DJ Венци. В програмата ще участват и виртуозите от „Екстрийм атак“, които ще направят невероятно атрактивно каране с акробатични елементи, известно като стънт шоу.
За гостите на мотосъбора ще има много студена бира и топла скара, игри, изненади, награди и томболи, а желаещите да премерят силите на моторите си могат да участват на традиционното състезание за скорост, който ще се проведе пак в събота.
Мото клуб „The Thunders“ е създаден през далечната 2003 година. Целта му е да развива и популяризира мотоциклетизма и мотоциклетните спортове. Обединяват ни идеята за чистото приятелство и любовта към моторите и имаме връзки с много сродни сдружения у нас и в чужбина, посочи Светослав Бонапартов.