„Дунав“ е много близо до привличане на нови двама футболисти. Първото попълнение, за когото „Утро“ вече писа, е защитникът от дублиращия тим на „Лудогорец“ Преслав Петров.
Набелязаните следващи цели са бранителят Христо Попадийн и вратарят Александър Конов.
Попадийн е роден на 6 януари 1994 година. Юношата на „Левски“ /Сф/ има последователен стаж във „Витоша“ /Бистрица/, „Ботев“ /Враца/, „Локомотив“ /Мездра/, „Лудогорец“ и отново във „Витоша“. Престоят му в Разград през 2015-2016 година ще се запомни с общо 24-те му мача за втория тим на лудогорци. После бе освободен след обвинения за неспазване на режима.
Има по 3 двубоя съответно за националните отбори с футболисти до 17 и 19 години. 
Александър Конов е наше момче, русенче. Първите му стъпки са в школата на „Дунав“. Роденият на 3 септември 1993 година вратар премина после в академията на „Литекс“. За кратко бе играч на „Видима“, „Добруджа“, след което пак се върна в „Литекс, а после заигра с екипа на ЦСКА. Повече от мачовете му през последния сезон са за втория тим на „армейците“. На 31 май тази година обаче бе титуляр в мача на ЦСКА срещу „Дунав“ в Русе. Тогава се представи отлично и спаси 4-5 чисти положения. 
„Дунав“ е на път да подсили и атаката. Футболистът, с когото почти е постигната договорка, ще дойде от отбор от Втора лига. „Утро“ знае неговото име, но по молба на спортно-техническия щаб няма да го цитира.