Кметът Пламен Стоилов зарадва вчера футболистите на „Дунав“ с отборна премия от 20 000 лева за четвъртото място на тима в крайното класиране на Първа лига. Тази позиция повтаря историческият сезон 1974-1975, когато русенският тим отново завърши четвърти и дебютира в Европа с незабравими мачове срещу „Рома“.
„Скъпи момчета, мачът с ЦСКА беше невероятен ден. Градът беше пощурял. Днес /вчера/, вместо с „Добър“ ден, всички служители в общинската администрация се поздравяват със „Само „Дунав!“. Искам да ви уверя, че целият град е с вас. Поздравявам невероятния ви колектив, най-добрия треньор в България - Веселин Великов, президента на клуба д-р Симеон Симеонов, изпълнителния директор Ивайло Петков. А както казва Веско Великов, сега се забавлявайте, обърна се кметът към своите гости.
Той благодари изрично и на фенклуба за европейското му поведение и всеотдайната подкрепа на отбора по стадионите в България.
„Момчетата и момичетата от агитката разбраха, че вместо да пилеем пари на вятъра с глобите, наложени от БФС, ще е по-добре например да купим 50 топки“, посочи Стоилов. 
Впрочем поздравът „Само Дунав!“ вчера беше хит не само в общината, а и по улиците и заведенията в Русе.
„Благодарим за помощта на община Русе. Нашата основна задача е да радваме хората. Разговарях с колеги от други клубове, които не могат да се начудят, че толкова много хора от всички възрасти идват на Градския стадион. Дано това не е временна еуфория“, пожела изпълнителният шеф на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
„Надяваме се, че подкрепата на русенци ще е факт и в бъдеще. Този успех се дължи на всички момчета от отбора“, каза капитанът Диян Димов.  
„Постигнахме нещо, направено от нашите предшественици преди 40 години. Заслугата е на целия отбор“, бе кратък старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.