Офанзивният халф на „Дунав“ Самир Аясс спечели анкетата за гол на предпоследния кръг. Футболистът получи 62 процента от гласовете за попадението си срещу „Локомотив“ В Пловдив. Тогава той пое топката почти от центъра, тръгна на слалом между няколко играчи, хитро се провря между тях и след като си изработи позиция за стрелба, матира Илко Пиргов с шут в долния десен ъгъл. 
Далеч зад него в анкетата останаха головете на Атанас Илиев от „Монтана“ и Роман Прохазка от „Левски“.
Самир, който отново бе повикан в националния отбор на Ливан, се разписа при победата срещу ЦСКА в последния кръг. И пак го направи с глава, нещо невероятно за играч с неговия неособено висок ръст. 
А неговият общ актив с екипа на „Дунав“ впечатлява - 10 мача, 4 гола, 1 асистенция. Да припомним само, че Веско Великов го искаше в отбора си, още когато Аясс бе играч на „Берое“.
„Не се зарадвах на гола във вратата на ЦСКА, защото съм рожба на този клуб и съм ял бял хляб в него. Исках само центрирането на Хубчев да е по-остро и в периметъра на първата греда. Получи се. Що се отнася до участието в Лига Европа, всички се надяваме да получим квота“, заяви Самир след мача с „армейците“.