Какво трябва и може да се направи при участие на „Дунав“ в Лига Европа? 
Комисар на УЕФА инспектира Градския стадион, даде препоръки, като отговорът на Европейската централа с евентуалната зелена светлина по лицензиране на съоръжението за предварителните кръгове би трябвало да дойде малко по-малко от две седмици.
„За съжаление едно от изискванията е трибуните да бъдат само с пластмасови седалки, чиито облегалки да са с височина не по-малко от 30 сантиметра. В момента Градският стадион разполага с 6000 такива скамейки, което означава, че мачовете ще могат да бъдат наблюдавани от 6000 зрители. Тази година ще е така, защото няма как да превърнем обекта в строителна площадка. Догодина ще е различно, дано пак да сме пред прага на Лига Европа“, каза кметът Пламен Стоилов. 
Изграждането на ВИП-ложа на стадиона ще стартира след мачовете от предварителните кръгове в Лига Европа. Планира се и поставянето на козирки над 4 сектора.
Зам.-кметът Димитър Наков разкри любопитни впечатления от инспекцията на УЕФА.
„Пратеникът държеше да се запознае обстойно с всеки детайл. Образно казано, за да се убеди, че става дума например за микрофон, ще го снима от 3 различни гледни точки, за да е сигурен накрая, че наистина става дума за микрофон. Забележките му бяха от козметичен характер. Когато влезе в съблекалнята и я огледа, каза, че в нея трябва да има още една пейка и шкафче. От думите му се разбра, че има доста отбори с участие в Лига Европа, чиито стадиони са на по-ниско ниво от нашия“, обясни Наков.