С много разнообразни игри, забавления и награди Мол Русе посрещна през вчерашния 1 юни стотици деца и техните родители. Празнично облечени деца, някои от които с маски и преобразени в любимите си герои, бяха завзели последния етаж на търговския център, където през целия ден се провеждаха цветни и интересни занимания. 
До обед най-малките посетители имаха възможност да влязат в ролята на изследователи в научната работилница, където направиха вълнуващи експерименти и микроскопски проучвания. В следобедните часове опашка от деца следваше из търговските обекти и ресторанти на последния етаж Валери Иванов-Жокера, който ги потопи в чудната мистика на магията и им показа различни фокуси.
Силен интерес сред малчуганите предизвика скачането с чувал и забавната пинята, при която след мнообройните детски удари заваля дъжд от бонбони и настана голяма борба за лакомствата. 
Бляскавият финал на празника беше концертът на един от най-успешните и най-обичани български поп, R&B и хип-хоп изпълнители Кристиан Талев-Криско, който с хитовите си песни взриви огромното множество на източния паркинг на търговския център.