Благодарен съм за голямото доверие, но осъзнавам и сериозната отговорност, която поемам, особено след предшественика си Стефко Бурджиев, който е най-големият експерт по гражданска защита в България и целия си трудов път е минал в държавната администрация. Гарантирам, че ще дам всичко от себе си, ще бъда всеотдаен и няма да се спра, докато не постигнем всичко това, което очакват русенци от нас. Това бяха първите думи на новия областен управител Галин Григоров след официалната церемония по встъпването му в длъжност вчера сутрин. 
По стара българска традиция той беше посрещнат с китка здравец и питка с мед от досегашния областен управител Стефко Бурджиев, от заместниците Валентин Колев и Свилен Иванов и служители на администрацията, а пиарката Десислава Пенчева лисна менче, за да му върви по вода.
Бурджиев пожела на Григоров успешно и дълго управление, много спокойствие и мъдрост, както и екипност в работата с администрацията и общините. Кметът Пламен Стоилов пък посрещна новия областен управител с икона на свети Георги и му пожела успех. 
Вярвам, че в лицето на Григоров ще имаме един мъдър управленец, с твърда ръка, със спокойствие и самочувствие. Патриот, който ще работи за интересите на града, защото нашата партия, в която всички вярваме, е Русе, каза кметът. 
Новият областен управител и координатор на ВМРО Галин Григоров акцентира върху приоритетите, по които ще работи. Сред тях са чистотата на въздуха, пътят Русе-Бяла, задръстванията на Дунав мост и допълни, че ще разчита на помощта на депутатите, кметовете на общини за много добри дела за развитието на областта.
След официалната церемония имаше кратка среща, на която Бурджиев запозна Григоров с проектите и инициатите, по които администрацията работи в момента. Новият областен управител се запозна лично и с всеки един от служителите и със задълженията им и така приключи сдаването и приемането на властта.