Шестдневната ваканция, която започна от вчера в Румъния, доведе до огромни колони от леки автомобили на Дунав мост и големи опашки пред пунктовете за продажба на винетки. Голяма част от румънците са решили да използват почивните дни за отмора на българското Черноморие. 
От 1 до 6 юни в Румъния са неработни дни, тъй като се отбелязва големият християнски празник Русалии, съответстващ на българската Петдесетница. За българските гранични полицаи засиленият трафик към страната ни в този период не е изненада и е създадена организация за по-бързо придвижване на превозните средства. Затруднения обаче възникват заради изискването за закупуване на винетки още на територията на пункта, а гишетата за продажбата им са само две. Въпреки това румънците, за разлика от българите, се оказаха доста търпеливи и приемаха ситуацията без напрежение. 
Някои все пак предпочетоха да не чакат на граничния пункт и да губят време там, а да отидат пеш до бензиностанциите до граничния пункт и да се върнат с нужните стикери. 
Очаква се в понеделник отново да има засилен трафик, този път на излизане от България, когато румънците ще се прибират обратно в страната си.