Двойка влюбени задигнали 4 бутилки марково уиски за над 524 лева от денонощния магазин в началото на ул.“Борисова“. Камерите в нон стопа обаче ги заснели и те са заловени след втората кражба.
На 12 май управителят на магазина съобщил в Първо РПУ, че направената ревизия е установила липсата на три бутилки 18-годишно уиски за 454 лева от магазина в периода 6-12 май. Десет дни по-късно управителят подал жалба за още една открадната бутилка уиски за 70 лева. Тогава записите от камерите са много внимателно изгледани и е установено, че трите бутилки скъпо уиски са задигнати от 18-годишната Б.И., която се оказала връстница на луксозния алкохол. За втората кражба пък е уличен приятелят на тийнейджърката - 24-годишният В.Н. Работата с двамата крадци продължава.
Залавянето на крадливата двойка стана дни след задържането на друга двойка любител на уиски, която се бе развихрила в бензиностанция „ОМВ“ на бул.“Христо Ботев“. До ареста се стигна, след като влюбените на 30 и 31 години бяха измъкнали 8 бутилки „Бушмилс“ за 450 лева.