Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста Джелял Юсеинов, който беше задържан за убийството на Рейме Хасанова в Голямо Враново. Второинстанционните магистрати, чието решение е окончателно, са потвърдили определението на колегите си от Русенския окръжен съд. 
Както „Утро“ писа, на 12 май сутринта жертвата беше намерена мъртва от своя съседка в дома си. Дрехите на 68-годишната жена били разхвърляни около нея, а тя лежала без бельо в леглото си, с окървавена глава. По-късно беше установено, че смъртта е настъпила на 11 май след 17 часа, а мотивът вероятно е сексуално нападение. 
Само два дни по-късно за жестокото престъпление беше задържан съседът на Рейме - Джелял Юсеинов. Той се оказал без алиби, а при разпитите направил пълни самопризнания. 
По време на гледането на мярката му за неотклонение в Русе прокурорът изтъкна, че Юсеинов е опасен и трябва да остане зад решетките до гледането на делото. Той се мотивира с факта, че още на следващия ден след убийството е нападнал друга жена в дома й, която по чудо успяла да се изтръгне от ръцете му и да избяга при съселяни, от които е получила помощ.