Краят на първенството в Първа лига ще означава старт на нови ремонти по Градския стадион. В секторите до тунела ще бъдат изградени две козирки и модерна ВИП-ложа с инвестиции на община Русе. 
В проекта за ложата фигурира и барче с кафе, закуски и напитки за официалните лица. Така е навсякъде по белия свят. 
В същото време ремонтът на стадион „Дунав“ продължава с пълна сила, видя „Утро“. Той бе забавен през последните дни заради падналите дъждове.
Теренът вече е освободен от старите чимове, като ще продължи да се изгребва на дълбочина от 50 сантиметра. За разлика от реконструкцията на Градския, където остана усещането за претупване на работата, фирмата, наета от президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов за стадиона в „Здравец“, ще спази в детайли всички технологични изисквания по отношение на дренажа, отводнителните тръби и поставянето на новата трева. Зад двете врати пък ще бъдат изградени помощни терени. Очертава се да грейне един кокетен и модерен футболен комплекс.
Лошото е, че според последните новини новото първенство в Първа лига ще стартира на 15 юли. На практика става дума за липса на време, тъй като пред футболистите на „Дунав“ се очертава много малка, едва десетдневна почивка, след което ще бъдат повикани за стартовия летен лагер. А трябва да се тренира на удобен и качествен терен.Във всички случаи хората, заети с ремонта на стадион „Дунав“, ще направят всичко възможно, за да приключат със задачите колкото се може по-рано.