Треньорът на „Дунав“ Веселин Великов и трима от основните футболисти в тима - капитанът Диян Димов, вратарят Станислав Антонов и бранителят Михаил Милчев, посетиха ОУ „Иван Вазов“ по покана на директорката Теодора Йорданова, съобщи пресслужбата на клуба.
Гостите предизвикаха истински взрив от емоции сред децата, които нетърпеливо ги посрещнаха още пред училището, а след влизането им в двора ги обсадиха и започнаха да ги разпитват за отбора, за футбола и за още много неща. А голямата награда за малките привърженици бяха раздадените автографи, многобройните селфита и включването на „драконите“ в мини мач в двора.
„Дунав“ е класен отбор и го доказва непрекъснато. Треньорът и футболистите са пример как с много труд и усилия може да се постигне много и в момента са емблема на града ни. Разговарях с Веселин Великов и решихме да осъществим това гостуване в училището. Виждате, че сме били прави. Интересът е много сериозен. Детската любов е най-честна и искрена и техните емоции и усмивки са достатъчна оценка за това“, каза Йорданова.
„Само можем да се радваме от една такава среща. Това внимание е чест и отговорност за всеки от нас. Донесохме много усмивки на децата, а това е най-важното“, коментираха футболистите, които заедно с треньора подариха на училището топки и фланелки с автографи.