Пратеник на УЕФА инспектира вчера Градския стадион в Русе. Джентълменът от Шотландия пристигна на стадиона малко след 8.30 часа, за да види с очите си дали обектът отговаря на изискванията за мачове в турнира Лига Европа. Той бе придружен от първия вицепрезидент на БФС Павел Колев и от председателя на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Шотландецът бе посрещнат на стадиона от зам.-кмета на Русе Иван Григоров и от изпълнителния директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Пратеникът на УЕФА обходи буквално всяка педя - терена, трибуните, съблекалните, стаите за длъжностните лица, залата за пресконференции. Всичко! От позитивното му излъчване може да се предполага, че е останал доволен от видяното. А според Павел Колев няма пречки стадионът да посрещне първите два предварителни кръга от втория по сила и популярност евротурнир.
Следва инспекторът на европейската централа да изготви доклад, а отговорът на УЕФА дали „Дунав“ ще може да играе на Градския евентуалните си мачове в Лига Европа ще пристигне след точно две седмици.
Ако стадионът не получи лиценз, заявените резервни варианти от ФК „Дунав“ са „Лудогорец Арена“ и „Васил Левски“ в София.