Русенският районен съд потвърди санкция на румънски тираджия, наложена от МВР-Русе. На 20 януари сутринта Н.П. стигнал до ГКПП „Дунав мост“, на който обаче имало опашка. Там бил и патрул, който контролирал движението. 
Полицаите дали знак на румънеца да завие вляво и да се нареди на края на колоната от тирове, но той решил да се изхитри и вместо това продължил напред и прередил няколко други камиона. Полицаите веднага му обърнали по-специално внимание и при проверката им направило впечатление, че лъха на алкохол. Колко е изпил обаче, не станало ясно, защото отказал да го проверят с дрегер, а и кръвна проба не му била взета, тъй като отишъл в болницата след часа, отбелязан в талона за медицинското изследване. 
Тези нарушения станали причина за налагането на наказания - за това, че отказал да бъде проверен за алкохол, бил глобен с 2000 лева, а че не се подчинил на разпореждането на полицаите се сдобил и със забрана да шофира в продължение на 1 месец. 
Тъй като санкциите не му харесали, Н.П. ги атакувал пред съда, но магистратите сметнаха, че ги е получил заслужено и ги потвърдили.